Bra att veta innan ditt båtköp


Ifall du går runt i båtköpartankar kan det var en del du behöver förbereda dig för innan du slår till. Att köpa en båt innebär en investering för hela familjen och det kan därför vara bra att veta vad som väntar.

En god idé är att försöka engagera hela familjen i båtlivet, för då kommer allt att kännas roligare och lättare. Det är viktigt att du bestämmer dig för vilken typ av båt du vill ha, då det kommer att avgöra din båtupplevelse. Om du vill ha en segelbåt eller en motorbåt. Vad ditt val landar på är upp till dig, och vilket typ av båtliv du är ute efter. En motorbåt kan vara en lättare början ifall det är din första båt. Ifall du just nu inte har råd att köpa en båt kanske det kan en vara idé att spela på Megalotto vem vet, en eventuell vinst kan hjälpa dig på vägen mot din drömbåt.

Du behöver bestämma dig för vad du vill använda din båt till, om det är en dagsutflykt eller om du vill kunna övernatta i den. Ett tips är att inte köpa en för liten båt, då en större båt är mer stabil och känns tryggare. Du blir inte heller lika beroende på vädret eller hur stark vinden är. Ett annat tips är att läsa på allt du kan om båtar genom att läsa böcker och att gå på kurser. Du kan till exempel även gå på olika båtmässor där du kan träffa andra båtägare och lära dig av dem.

Innan du köper din båt är det viktigt att alla korten är på bordet och att du vet båtens historia och egenskaper. Låt gärna en expert göra en besiktning ifall du köper den från en privatperson. När du har köpt din båt är det viktigt att du har den försäkrad ifall olyckan eller skulle inträffa. Det finns många olika försäkringsbolag att välja mellan och många helförsäkringar täcker kostnader vid sjöskada, brandskada, rättskydd, uppläggnings- och transportskada, stöld och skadegörelse och ett ansvarsskydd mot en tredje part.

originmag